Officiellt! Sebastien Bourdais lämnar Toro Rosso

Toro Rosso har just släppt ett pressmeddelande som säger att Bourdais har kört sitt sista lopp i stallet.

Bourdais som regerade på banorna i USA kom aldrig in i F1 och visar dessvärre ännu en gång hur svårt det är att ta steget från USA in till Formel 1. Något för Team US F1 att tänka på..

Så här skriver stallet på sin hemsida;

Bourdais Leaves Scuderia Toro Rosso
16 | 07 | 09

Last weekend’s German Grand Prix was Sébastien Bourdais’ last race for Scuderia Toro Rosso.

Team principal Franz Tost said: “In Sébastien’s second year with us, the partnership has not met our expectations and therefore we have decided to replace him as from the next round of the World Championship, the Hungarian Grand Prix.”

An announcement about his replacement will be made shortly before the Hungarian Grand Prix.

Uppdaterat: Mer i media (AB,).

6 comments

Leave Comment
 1. så här skriver officiella f1.com;

  “Bourdais joined Toro Roos in 2008, fresh from clinching a historic fourth Champ Car title. But the Frenchman found his maiden Formula One season tough, as he struggled to match the STR3 to his driving style and he was overshadowed by team mate Sebastian Vettel.”

  Toro Roos var det ja..

 2. och så här skriver svenska eurosport.se;

  “Fransmannen Sebastien Bourdais lämna formel 1-stallet Toro Rosso. En ny förare ska presenteras i nästa vecka.”

  lämna formel 1-stallet? Sitter de med Google Translate där borta tro? eller är det bara jag som har alldeles för lite att göra/alldeles för mycket som jag borde göra men som jag inte gör eftersom jag sitter och surfar hela dagarna i stället för att jobba?

 3. Per B

  Jag tycker faktiskt synd om SB, han har inte fått en ärlig chans i år. Nu kommer uppdateringen av bilen till nästa tävling och då ska någon annan köra…

  Annars är det resultatet av att Gerhard Berger lämnade Toro Rosso: nu är det åter Red Bulls juniorteam där de ska utbilda unga förare istället för ett riktigt F1-team…

  • Lisa

   Spelar ev. uppgraderingar nån roll? :-/

   Han har kört samma bil som Buemi hittills och fått stryk så det visslar om det. Vad är det som säger att han skulle lyckas bättre mot Buemi om han och Buemi får en uppgraderad bil?

Leave a Reply