Toro Rosso önskade sig Montoya tillbaka i Formel 1

För den som gillar F1-nyheter på tyska läste jag just en intressant artikel på tyska automotorsport om att Toro Rosso gjort förfrågningar borta hos Juan Pablo Montoya om en möjlig comeback i Formel 1. Dessvärre önskar han dock inte att återvända. Det var synd, stallet verkar ha det klart med Buemi som ersättare för Vettel, men Bourdais är väl osäker. Montoya har ju varit med här på bloggen tidigare, så jag tog en liten kik på youtube igen för att se vad som finns dokumenterat av honom. Just Montoya och Schumacher verkar vara en vanligt förekommande kombination, så slänger in några kul klipp där det skurit sig mellan dem båda ute på banan. Någon annan som har något favorit-minne från Montoyas dagar?

Schumi värmer bromsarna våldsamt under SC i Monaco och Montoya trycker ut honom. Tyska kommentatorerna kan inte fatta vad som händer;

Och här är samma klipp, men med nåt konstigt språk som jag inte helt kan placera. Kul att lyssna på dock när Schumi rullar ut.. Hoomaher?! Hoomaher?!

Hård kamp i Österrike 2001;

Och en taskig start, men tuff, från Malaysia året efter;

Montoyas hemsida finns på http://www.jpmontoya.com

7 comments

Leave Comment
 1. Magenus

  Det hade varit festligt med Montoya i Toro Rosso. Enbart för att få höra lite radiotrafik när Hamilton tränger honom av banan.

 2. Sebastian

  Vad var det egentligen som hände i tunneln i monaco? var det schumacher som tjongade in i montoya eller tvärtom? man kan ju förstå om montoya blev lite överraskad av den tvärniten. Fast å andra sidan har man ju montoyas “Fuckin’ Raikkonen” så han blir ju uppebarligen rätt lätt upphetsad…

 3. Erik R

  Schumacher fick skylla sig själv tycker jag. Tvärnitar man utan förvarning mitt i en trång tunnel med dålig belysning får man vara beredd att ta konsekvenserna.

  Om jag minns rätt var det efter den här incidenten som SC-reglerna (äntligen) ändrades så att det inte längre blev tillåtet att köra som Schumacher gör här.

 4. Stefan Alsenmyr

  Ahh… härliga V10! Det var på den tiden det också var rejält spett i BMW motorn.

  Annars tycker jag gott de kan behålla Sebastien. Tror knappast de kan få någon bättre för det priset.

Leave a Reply