Trulli på väg att få sparken från Toyota?

Det surras en del om Toyota i dagarna. Glock verkar sitta säkert, men för stallkollega Trulli ser det annorlunda ut. Kontraktet håller på att gå ut och det ser inte ut som att stallet är sugna på att förnya med italienaren.

autosport har en intressant artikel om det där Toyota verkar ganska öppna med att det går mot slutet för Trulli i stallet och skriver;

Toyota team president John Howett says the Japanese squad is unlikely to renew Jarno Trulli’s contract after not reaching an agreement following initial talks.

“We are in negotiation (with Trulli) and we haven’t reached an agreement and there is a possibility that we won’t close the gap,” Howett told Reuters after qualifying for the European Grand Prix.

“At the moment the gap is reasonably large. We have to say there is a very strong probability not (to renew).”

Dessutom verkar det som att Williams har tröttnat på Toyota som motorleverantör. planetf1 skriver att de har bett Toyota om att bryta kontraktet i förtid. Renault ska visst vara önskemålet i stället. Vilket man ju kan förstå, Red Bull har fått ut det mesta ur sina Renault-motorer så..

2 comments

Leave Comment
 1. xzqw

  Men RedBull verkar vara sugen på att byta till Mercedes motorer mest troligt eller nått annat alternativ.
  Bara för att man byter motor så är det ingen garanti att det ska gå bättre.
  Först ska man få till så att däcken funkar som dom ska sen chassi/aerodynamiken och sist motorn.

  Tycker egentligen inte att någon av förarna har gjort nått vidare jobb i stallet, Trulli kör bra när bilen är bra och han har på ett bra humör, Glock lyckas inte med något.
  Det bästa för stallet är nog att byta ut bägge förarna.

 2. C

  Han har nog bara gått in hårt i förhandlingarna, medveten om att alla som skriver på för Toyota sitter löst, då risken är stor att stallet lägger ned helt och hållet efter säsongen.

Leave a Reply