Williams: Hülkenberg sparkas, Barrichello fortsätter nästa säsong

williams-logo

Nico Hülkenberg sparkas från Williams, samtidigt som man skriver nytt kontrakt med Barrichello. Nicos manager Willi Weber fortsätter jobba för en plats i något annat stall till nästa säsong, men det är ju lite begränsat utrymme här. Force India eller Renault kanske?

Lite överraskande, Nico har kört bra mot slutet. Via sin hemsida skriver han;

I heavily regret that, because I would have been happy to stay with Williams. I want to thank the team for a great time and I wish Williams all the best for the future.

Pastor Maldonado från GP2-serien väntas ta över efter Nico bredvid Barrichello.

Mer i media (SvD, AB,).

8 comments

Leave Comment
 1. Anders K

  Trist att det är pengarna som köper platsen åt Maldonado, en medelmåtta jämfört med Hulken. I fjol körde M för toppteamet ART och slutade på en 6e plats… Att han vann i år är lite av en gåta.

 2. Niklas

  Håller med Anders K. Maldonados pengar löser förmodligen Williams ekonomiska problem, vilket inte Hülkenberg kunde. Synd för Hülken som är en otrolig talang, medan Maldonado är en riktig vildhjärna som säkerligen kommer att orsaka många säkerhetsbilar nästa år.

 3. Affe

  Joda, känns som att Maldonado kan bli lite som de flesta ungtuppar som kommit upp, kör som i GP2 och vinglar runt lite väl mycket.

  Ser mer fram emot att se hur Sauber blir nästa år, två ungtuppar som skall driva stallet framåt. Sauber har ju tagit fram vinnarskallar tidigare, Massa, Vettel, Kubica, Räikkkönen är förare som börjat sin F1-karriär i teamet.

 4. FINNPWRUSA

  Nu går det ju rykten om att han kan få Massas säte…. snacka om att byta upp sig… och det kunde ju vara en bra kombo att harva ‘för/under’ Alonso ett par år… Alonso kan ju ge all feedback om bilen Ferrari behöver…

 5. Marcus

  Surt att Williams ska behöva nedlåta sig att bli ett team som tar in betalande förare. De har haft en bra säsong nu med två duktiga förare, men tyvärr sticker många av sponsorerna till nästa säsong. Max otur för Frank.

Leave a Reply