Guldkorn från november 2010

bilbana-white-lake

Ok, tänker ni. Är nya F1bloggen egentligen en retro-F1bloggen-blogg med nyheter som är 4-5 år gamla? Ja.. och nej. Skyll på John på maximac.se. Det är inte bara jag som läser uppdaterade nyheter från 2009? Så, i arbete med ny design har jag en tanke om att gå igenom de gamla nyheterna och anpassa dem till ny stil. Och i det arbetet hittar man ju en del guldkorn som står sig gott ännu.

Min ide är att för varje månad välja ut 5 favoriter. Varken mer eller mindre. Hoppas det inte blir allt för många “Tiderna från träning 2” och så vidare.. Första månad är klar, november 2010. Ingen höjdar-månad kanske, men alltid hittar man lite godis. Här är mina 5 favoriter från månaden;

 

Extremt ambitiös F1-bilbana byggd i källare

Och varför inte starta med ett riktigt guldkorn? Bilbanor kan man ju inte få nog av. Har inte kollat länkarna, så inte helt med på om han håller på fortfarande. Men bilbanor kommer vi tillbaka till senare!

 

Pyssel inför 2011: F1 2010 Timetrack redo att laddas ner

Dataspel, från alla tider och i alla former, är ju nyheter som står sig. Hoppas det kan fungera som inspiration till flera.

 

Schumachers läskiga krasch med Liuzzi (video)

Krascher är en del av Formel 1, och oftast är de en uppvisning i hur sjukt bra säkerhet man har lyckats få till i dagens bilar. Det är den positiva aspekten. När det är sagt är krascher det värsta jag vet. 3-4 bilar kör ihop i första kurva och så är hela loppet några profiler fattigare. Här en av de mer läskiga. Close call.

 

The Incredible Hülk

Humor, om man kan kalla det, blandat med design är två element jag ofta tjatar om att vi har allt för lite av i Formel 1. Lite Photoshop och limma in förare på filmaffischer är ju alltid en höjdare. Gillar både Hulken och Hülkenberg, så detta blir ju en hit.

 

How to shoot an F1 car in 3D

Och på temat vad som blir en stjärna i min bok; teknik blandat med racing och lite bakom kulisserna.. Alltid godis.

Leave a Reply